Personeelskamer

Personeelskamer

sep
08

Lokaal van de Toekomst

Featured Image
dec
07

Minister Arie Slob kwam al kijken naar het ontwerp van het Lokaal van de Toekomst. Nu is het klaar en wordt het volop gebruikt. Hier zie je beelden van de opening. Ik kijk wel erg serieus, maar er was ook zoveel pers aanwezig! Het lokaal heeft geen traditionele inrichting meer. Door wiebelkrukken en statafels wordt bewegend leren gestimuleerd. De Beatrixschool is de eerste school in Nederland die met de Nureva Span Wall gaat werken: een mooi systeem dat samenwerken op verschillende plekken (en dus ook tussen verschillende locaties) goed mogelijk maakt. Zichtbaar is een beeldscherm van 6 meter, maar omdat je kunt swipen op de muur, heb je in totaal 60 meter werkruimte voor projecten beschikbaar.

Ridderspoor

Featured Image
okt
10

Ridderspoor in Houten. Hier hebben we in de nissen werkplekken gemaakt waar “klas-doorbrekend-onderwijs” gegeven wordt. In de stilte ruimte hebben we een aantal “huisjes” geplaatst waardoor nu de uitdaging groter is geworden om daar rustig te werken. Kinderen vinden het SUPER.      

Margrietschool

Featured Image
okt
10

Dit zijn twee locaties van de Prinses Margrietschool in Nieuwegein.

Openbaar Onderwijs Houten

Featured Image
okt
10

Dit is het kantoor van OOH de overkoepelende organisatie van Openbaar Onderwijs Houten. Het ontwerp van dit kantoor is te zien in dit filmpje. Een 3D ontwerp zoals wij dat kunnen maken.  

Nijenoord

Featured Image
okt
10

De Nijenoord in Wageningen heeft een nieuw logo: een boom. Dit symboliseert de school die staat voor groei. Aan Mientje Meeussen heb ik de opdracht gegeven een muurschildering te maken op de buitenmuur. Deze muurschildering moest verwoorden wie de school is en waar ze voor staat. We hebben met elkaar gebrainstormd en hebben besloten een boom te maken waar op of in dieren te zien zijn die overal vandaan komen. Uit welk werelddeel dan ook, ze zijn welkom in deze boom! Dit is waar de Nijenoord voor staat: Iedereen is welkom !! Zoals je ziet was er veel belangstelling van de kinderen voor dit kunstwerk. Er werd tijdens het schilderen veelvuldig gediscussieerd over de dieren en zo ook werd er gezegd dat in zo’n boom ook een uil hoorde te zitten (die van de Wijsheid) deze heeft ze uiteraard er ook in geschilderd. Nadat Mientje de betekenis van de boom uitgelegd had, zijn de kinderen hem “ de Wereldboom” gaan noemen. We zijn benaderd met de vraag of deze muurschildering opgenomen mag worden ip de website: beeldenvanwageningen.nl  

Het Vogelnest Amsterdam

Featured Image
okt
17

Deze school is gehuisvest is een super mooi, oud gebouw in Amsterdam Noord. Hier hebben we verschillende uitdagende werkplekken op de gang gemaakt. Zo hebben we voor de boven bouwgroep stoere Barrels geplaatst, uiteraard met vrolijke kussens waarop ze heerlijk kunnen lezen. We hebben de door ouders geschilderde autobanden voorzien van gekleurde zittingen, wat super gaaf en uitdagend is om op te werken. Leuke poefjes en wiebelende krukjes aan de nieuwe oranje tafelbladen zorgen voor een uitdagende, afwisselende leeromgeving.

Julianaschool Nieuwegein

Featured Image
okt
15

Deze school bestond voornamelijk uit witte en grijze muren, grijze deuren enz enz. Vorige schooljaar is er een nieuwe directeur gekomen, de oude heeft er wel 20 jaar gezeten, en  brak er een nieuw tijdperk aan. Tijd voor verandering. We hebben kleur binnen en buiten de school gebracht. Buiten zijn de dakranden geschilderd waardoor aan de buitenkant al te zien is dat het een vrolijke, kindvriendelijke school is. Alle grijze dakspanten hebben een kleur gekregen, de vloer is voorzien van nieuwe marmoleum en allerlei andere leuke veranderingen zijn  aangebracht. Als je school Koningin Juliana heet, kan zij natuurlijk niet ontbreken. We hebben nieuw meubilair gekozen, leuke ronde tafels die aan elkaar te zetten zijn.    

Mediatheek Lek en Linge

Featured Image
okt
15

De mediatheek op deze middelbare school is aangepast naar de belevingswereld van de leerlingen. Dit moest een plek worden waar ze zicht prettig voelen, graag naar toe gaan om te lezen of te werken. We hebben barrels geplaatst om op te zitten, een super gave leestafel gemaakt naar een eigen ontwerp van mij en eigentijdse krukken en bijpassend behang op de muur. Het is een plek die graag gebruikt wordt door de leerlingen!  

De Rank Vianen

Featured Image
okt
15

[blockquote quote_type="3" author_name="" width="70%" float="left"]Bij de Rank hebben we een buitenpodium gemaakt en we hebben de slogan van de school aan buitenkant gezet,  zodat je meteen al kunt zien waar de school voor staat. Hier binnen kwam een nieuwe vloer waarin we de kleuren van de dak-koepels terug hebben laten komen. Voor de kinderen zijn er nu allemaal lockers, met draaiknoppen, in bijpassende kleuren. Het gedeelte bij de onderbouw is voorzien van zachte  vloerbedekking, antibacterieel en dus goed schoon te maken, waarop de kinderen heerlijk kunnen spelen.[/blockquote]