Gerry-met-Echtpaar-slider-breed

Hoe ik werk

Interieurstyling van een schoollokaal of schoolgebouw vraagt een andere benadering dan voor bijvoorbeeld een zorgcentrum, kantoorruimte of woonkamer. In alle gevallen blijft mijn uitgangspunt: een interieur ontwerpen waar mensen zich prettig in voelen, nu en straks. Dat doe ik door goed te luisteren en jullie behoefte te achterhalen. Vervolgens vertaal ik deze informatie naar een interieuradvies op maat. Ik werk vooral met ‘gevoel’ en transformeer bestaande ruimtes naar uw wensen. Daarbij maak ik zoveel mogelijk gebruik van bestaande details. Ook kleurgebruik speelt een belangrijke rol.  Het moet in alle gevallen een persoonlijk resultaat worden; een resultaat dat bij je past.

Door te helpen met de begeleiding en uitvoering kan ik veel tijd besparen. Ook werk ik samen met gerenomeerde vakmensen die ik op verzoek kan inschakelen. Ik help je graag een stap verder naar een gewenste interieurstyling.

Ontwerp

Het begint altijd met een ontwerp. Daarbij ga ik uit van de wensen van de gebruiker, de functie van het gebouw en de verschillende ruimtes die er zijn. In het ene geval is het voldoende om de ruimte opnieuw in te richten. Vaak wordt er geschilderd, getimmerd en een nieuwe vloer gelegd. Maar het komt ook voor dat een meer ingrijpende verandering nodig is om het gewenste resultaat te bereiken zoals het veranderen van het aanzicht van de gevel, de routing in een winkel of het verplaatsen van de entree.

Projectbegeleiding

Vaak komt er ontzettend veel kijken bij een project: de planning, het aanvragen van vergunningen, het vinden van de juiste partijen, het aansturen van aannemers en schilders, het bewaken van het budget, de inkoop van alle accessoires. In overleg neemt Gewoon Bijzonder de projectbegeleiding op zich.

Gewoon Bijzonder kan putten uit een groot netwerk van specialisten, en weet wie het meest geschikt is voor welke klus. Of  het nu om een architect gaat of om een schilder, timmerman of stoffeerder: Gewoon Bijzonder werkt met de beste mensen.

Werkwijze

Er zit een aantal stappen tussen een advies en de uitvoering & oplevering. Ik begin met het inventariseren van de wensen, de mogelijkheden en de beperkingen en bekijk hoe dat binnen het budget kan worden uitgevoerd. Daarvoor maak ik moodboards waarbij materialen, accessoires en kleuren de sfeer weergeven én komt er een gespecificeerde begroting. Aan de hand van plattegronden maak ik een 3D tekening van hoe het resultaat gaat worden. Vervolgens komt er een planning waarbij rekening gehouden wordt met schoolvakanties of openingtijden zodat de normale activiteiten zomin mogelijk in het gedrang komen door de werkzaamheden.

Een kijkje in de keuken van Gewoon Bijzonder