Nijenoord

Featured Image

De Nijenoord in Wageningen heeft een nieuw logo: een boom. Dit symboliseert de school die staat voor groei. Aan Mientje Meeussen heb ik de opdracht gegeven een muurschildering te maken op de buitenmuur. Deze muurschildering moest verwoorden wie de school is en waar ze voor staat.

We hebben met elkaar gebrainstormd en hebben besloten een boom te maken waar op of in dieren te zien zijn die overal vandaan komen. Uit welk werelddeel dan ook, ze zijn welkom in deze boom! Dit is waar de Nijenoord voor staat: Iedereen is welkom !!

Zoals je ziet was er veel belangstelling van de kinderen voor dit kunstwerk. Er werd tijdens het schilderen veelvuldig gediscussieerd over de dieren en zo ook werd er gezegd dat in zo’n boom ook een uil hoorde te zitten (die van de Wijsheid) deze heeft ze uiteraard er ook in geschilderd.

Nadat Mientje de betekenis van de boom uitgelegd had, zijn de kinderen hem “ de Wereldboom” gaan noemen. We zijn benaderd met de vraag of deze muurschildering opgenomen mag worden ip de website: beeldenvanwageningen.nl