Filmpje: Gerry op zaterdagochtend

Filmpje: Gerry op zaterdagochtend

nov
24

https://youtu.be/wKasXeJPFnE

Het Vogelnest Amsterdam

okt
17

Deze school is gehuisvest is een super mooi, oud gebouw in Amsterdam Noord. Hier hebben we verschillende uitdagende werkplekken op de gang gemaakt. Zo hebben we voor de boven bouwgroep stoere Barrels geplaatst, uiteraard met vrolijke kussens waarop ze heerlijk kunnen lezen. We hebben de door ouders geschilderde autobanden voorzien van gekleurde zittingen, wat super gaaf en uitdagend is om op te werken. Leuke poefjes en wiebelende krukjes aan de nieuwe oranje tafelbladen zorgen voor een uitdagende, afwisselende leeromgeving.

Julianaschool Nieuwegein

okt
15

Deze school bestond voornamelijk uit witte en grijze muren, grijze deuren enz enz. Vorige schooljaar is er een nieuwe directeur gekomen, de oude heeft er wel 20 jaar gezeten, en  brak er een nieuw tijdperk aan. Tijd voor verandering. We hebben kleur binnen en buiten de school gebracht. Buiten zijn de dakranden geschilderd waardoor aan de buitenkant al te zien is dat het een vrolijke, kindvriendelijke school is. Alle grijze dakspanten hebben een kleur gekregen, de vloer is voorzien van nieuwe marmoleum en allerlei andere leuke veranderingen zijn  aangebracht. Als je school Koningin Juliana heet, kan zij natuurlijk niet ontbreken. We hebben nieuw meubilair gekozen, leuke ronde tafels die aan elkaar te zetten zijn.    

Nagelstudio

okt
15

Elske van mijn favoriete nagelstudio Hand en Voetwerk, had zelf al heel goede ideeën voor de inrichting. Ik heb de kleuren van de muren en de vloer geadviseerd en daar een mooie lamp met een rijke, warme uitstraling bij gekozen.

Gemeente Leerdam

jan
25

Voor de Gemeente Leerdam mocht ik de medewerkerskamer opnieuw inrichten, mét kolfkamer. De opdracht was om van de medewerkerskamer met de verschillende  ruimtes weer een geheel te maken. De keuken bleef zoals die was en door de keuze voor materiaal en kleur heb ik het binnen-buiten gevoel erin gebracht. De boom dient als memo-bord.  Het resultaat is dat er nu veel meer gebruik van de kamer wordt gemaakt voor overleg en lunch.    

De Herbergier

feb
03

Eén van de meest bijzondere opdrachten van het afgelopen jaar was de inrichting van De Herbergier, een huis voor mensen met geheugenproblemen. Het was uitdrukkelijk de bedoeling dat het een gezellige warme woning zou worden waar de bewoners zo vrij mogelijk kunnen wonen en waar het fijn is om te zijn. Bij de indeling van het huis hebben we er al rekening mee gehouden dat iedereen zich makkelijk door het huis kan bewegen zonder het gevoel te hebben te verdwalen, of in de gaten te worden gehouden. Veel doorkijkjes en gezellige zitjes. Dit project was veel meer dan een inrichting realiseren, het was inleven in de mysterieuze wereld van de toekomstige bewoners. Zorginstellingen vragen om een speciale aanpak. Mensen met dementie of een verstandelijke handicap beleven alles anders en het is belangrijk daar in het hele proces rekening mee te houden. Van de indeling van de woning tot aan de kleuren en de keuze van materialen. Met geduld en inlevingsvermogen leidt dat tot de mooiste resultaten: een woonplek waar de bewoners zelf over hebben kunnen meedenken en waar ze zich helemaal thuis voelen.  

Culemborgs Bakhuis

feb
02

Bakker Bouman was al meer dan 25 jaar een begrip in Culemborg. Eigenaren Guus en Christine Derks wilden graag vernieuwen. Wat begon als het ontwerpen van een nieuw interieur, werd een compleet nieuwe indeling van het monumentale pand. Er moest een vergunning worden aangevraagd voor de aanpassingen in de gevel. Het heeft heel wat doorzetting vermogen gekost, ook van de eigenaren, maar het is gelukt. Het resultaat mag er zijn. Een moderne bakkerswinkel waarbij je vrij zicht hebt op de bakkerij. Naast de bakkerij is nu de gezellige eetkamer voor koffie met wat lekkers uit de winkel. Het terras kan door de aanpassingen prominent voor de winkel staan en wordt druk bezocht. Samen met architect Michel Brands en de houtbewerkers van de Stadswerkplaats vormden we een ijzersterk team. Het vernieuwde Culemborgs Bakhuis figureert binnenkort in een Nederlandse tv-serie.

Lerarenkamer

jan
28

[blockquote quote_type="3" author_name="" width="50%" float="left"]De lerarenkamer van deze middelbare school was aan een opknapbeurt toe. Het moest een ruimte zijn waar de medewerkers kunnen werken en kunnen ontspannen. Maar niet teveel, daarom is er voor een actieve zit gekozen. De houten tafels zijn handgemaakt.[/blockquote]

Bed & Breakfast De Geer

jan
28

Landgoed De Geer ligt in de prachtige buitengebieden van Culemborg. Oorspronkelijk was het een boerderij met een paardenpension, nu is het een natuurgebied met een splinternieuwe Bed& Breakfast. De drie gastenverblijven zijn nieuw gebouwd in harmonie met de omgeving. De inrichting moest daarop aansluiten. Warm en functioneel, comfortabel en compleet waren de uitgangspunten. Gewoon Bijzonder heeft daar haar eigen twist aan gegeven. Het is een plek geworden waar mensen zich snel thuis voelen, maar waar ook veel details te vinden zijn die het interieur bijzonder maken met een dikke knipoog naar de boerderij, het buitenleven en de reiziger.  

Woningen

jan
28

Het restylen van een particuliere woning is een heel eervolle opdracht. Samen met de opdrachtgever bekijken we welke stijl het beste past bij zowel de bewoners als bij de woning. Het is mooi om details aandacht te geven terwijl de functie van een ruimte niet vergeten wordt. Ik help graag bij het maken van keuzes. In alle gevallen blijft mijn uitgangspunt: een interieur ontwerpen waar mensen zich prettig in voelen, nu en straks. Dat doe ik door goed te luisteren om uw behoefte te achterhalen. Vervolgens vertaal ik deze informatie naar een interieuradvies op maat. Ik transformeer bestaande ruimtes naar uw wensen. Daarbij maak ik zoveel mogelijk gebruik van bestaande details. Ook kleurgebruik speelt een belangrijke rol. Wanneer u de juiste kleuren kiest en rekening houdt met onder andere de lichtinval, wordt zelfs een sombere, donkere omgeving ineens licht en vrolijk. Ook de kleur wit is er in vele schakeringen en kan sfeer brengen in uw ruimte. Ik werk vooral met ‘gevoel’. Het moet in alle gevallen een persoonlijk resultaat worden; een resultaat dat bij u past. Door te helpen met de begeleiding en uitvoering kan ik u veel tijd besparen. Ook werk ik samen met gerenomeerde vakmensen die ik […]