Hospice Nocturne

Hospice Nocturne

Featured Image
sep
11

Personeelskamer

sep
08

Zorgcentrum De Beatrix

Featured Image
feb
20

Ridderspoor

Featured Image
okt
10

Ridderspoor in Houten. Hier hebben we in de nissen werkplekken gemaakt waar “klas-doorbrekend-onderwijs” gegeven wordt. In de stilte ruimte hebben we een aantal “huisjes” geplaatst waardoor nu de uitdaging groter is geworden om daar rustig te werken. Kinderen vinden het SUPER.      

De Fontein Houten

Featured Image
okt
15

[blockquote quote_type="3" author_name="" width="70%" float="left"]Deze school was aan de buitenkant totaal niet zichtbaar. Ze zijn gehuisvest op de begane grond van een huizen-complex. We hebben de hele buitenkant onder handen genomen. Het logo gemaakt zoals het toch bedoeld was: bruisend, kleurrijk , als een vis in het water. Ook hebben we alle omrandingen van de ramen voorzien van een frisse kleur! Kinderen krijgen ook kook-les op de Fontein. We hebben een echte “Kinder-keuken” ontwikkeld, frisse kleuren, uiteraard veilig koken, maar ook toegankelijk voor de onderbouwgroep. Speciaal voor de kleintjes bedacht ik een uittrekbare opstap waardoor ze niet op wankele opstapjes hoeven te staan, maar een degelijke, stabiele ondergrond hebben.[/blockquote]

De Herbergier

Featured Image
feb
03

Eén van de meest bijzondere opdrachten van het afgelopen jaar was de inrichting van De Herbergier, een huis voor mensen met geheugenproblemen. Het was uitdrukkelijk de bedoeling dat het een gezellige warme woning zou worden waar de bewoners zo vrij mogelijk kunnen wonen en waar het fijn is om te zijn. Bij de indeling van het huis hebben we er al rekening mee gehouden dat iedereen zich makkelijk door het huis kan bewegen zonder het gevoel te hebben te verdwalen, of in de gaten te worden gehouden. Veel doorkijkjes en gezellige zitjes. Dit project was veel meer dan een inrichting realiseren, het was inleven in de mysterieuze wereld van de toekomstige bewoners. Zorginstellingen vragen om een speciale aanpak. Mensen met dementie of een verstandelijke handicap beleven alles anders en het is belangrijk daar in het hele proces rekening mee te houden. Van de indeling van de woning tot aan de kleuren en de keuze van materialen. Met geduld en inlevingsvermogen leidt dat tot de mooiste resultaten: een woonplek waar de bewoners zelf over hebben kunnen meedenken en waar ze zich helemaal thuis voelen.  

Culemborgs Bakhuis

Featured Image
feb
02

Bakker Bouman was al meer dan 25 jaar een begrip in Culemborg. Eigenaren Guus en Christine Derks wilden graag vernieuwen. Wat begon als het ontwerpen van een nieuw interieur, werd een compleet nieuwe indeling van het monumentale pand. Er moest een vergunning worden aangevraagd voor de aanpassingen in de gevel. Het heeft heel wat doorzetting vermogen gekost, ook van de eigenaren, maar het is gelukt. Het resultaat mag er zijn. Een moderne bakkerswinkel waarbij je vrij zicht hebt op de bakkerij. Naast de bakkerij is nu de gezellige eetkamer voor koffie met wat lekkers uit de winkel. Het terras kan door de aanpassingen prominent voor de winkel staan en wordt druk bezocht. Samen met architect Michel Brands en de houtbewerkers van de Stadswerkplaats vormden we een ijzersterk team. Het vernieuwde Culemborgs Bakhuis figureert binnenkort in een Nederlandse tv-serie.

Lerarenkamer

Featured Image
jan
28

[blockquote quote_type="3" author_name="" width="50%" float="left"]De lerarenkamer van deze middelbare school was aan een opknapbeurt toe. Het moest een ruimte zijn waar de medewerkers kunnen werken en kunnen ontspannen. Maar niet teveel, daarom is er voor een actieve zit gekozen. De houten tafels zijn handgemaakt.[/blockquote]

Bed & Breakfast De Geer

Attachment Image Attachment Image Attachment Image
jan
28

Landgoed De Geer ligt in de prachtige buitengebieden van Culemborg. Oorspronkelijk was het een boerderij met een paardenpension, nu is het een natuurgebied met een splinternieuwe Bed& Breakfast. De drie gastenverblijven zijn nieuw gebouwd in harmonie met de omgeving. De inrichting moest daarop aansluiten. Warm en functioneel, comfortabel en compleet waren de uitgangspunten. Gewoon Bijzonder heeft daar haar eigen twist aan gegeven. Het is een plek geworden waar mensen zich snel thuis voelen, maar waar ook veel details te vinden zijn die het interieur bijzonder maken met een dikke knipoog naar de boerderij, het buitenleven en de reiziger.